Chefsöverläkaren har tidigare kritiserats för att brustit i förskrivningen av läkemedel. Det ledde till att han stängdes av från sitt arbete i april i år. Men efter att han fortsatt ha kontakt med sina patienter, gör regionen nu en anmälan, rapporterar Sveriges Radio P4. Enligt regionen utgör läkarens agerande en risk för patientsäkerheten, då han har haft kontakt med både patienter och personal, samt skickat patientuppgifter via både mejl och SMS.

Läkaren anmäldes redan 2020 till Ivo efter att ett apotek larmat om överförskrivning av ett narkotiskt preparat till en patient. Ivo kom förra sommaren fram till att mannen var grovt oskicklig och olämplig för att vara läkare, varpå myndigheten menade att hans läkarlegitimation skulle dras in. Det är ett ärende som Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, ännu inte fattat beslut i.

Läkaren har i tidigare intervjuer med P4 sagt att kritiken har varit oproportionerlig. Enligt honom har det hänt att dubbla recept skrivits ut, men inte till personer som missbrukat.