Lisa-Maria Kellermayr hittades död i sin mottagning i Seewalchen am Attersee i norra Österrike. En månad tidigare hade hon stängt mottagningen efter flera månader av hot och hat på grund av hennes öppna stöd för covidvacciner och restriktioner, skriver Dagens Nyheter.

Kellermeyr ansåg att hon inte fick det skydd hon behövde från polis och myndigheter.

– Sjukvårdspersonal har under lång tid varit utsatta för ett ständigt ökande våld. Denna tragiska händelse visar vilka konsekvenser hat på internet kan få, säger Johannes Steinhart, ordförande för det österrikiska läkarförbundet i ett uttalande på förbundets webbplats.

Lisa-Maria Kellermayr blev 36 år gammal.

 

Sök hjälp om du har tankar på att ta ditt liv

Funderar du eller någon i din närhet på att ta sitt liv? Det finns hjälp att få. Prata med någon du har förtroende för, ring en stödlinje eller sök vård. Ett sätt kan vara att ta kontakt med någon av följande organisationer:

Mind Självmordslinjen: prata via chatt eller på telefon 90101

Jourhavande medmänniska: prata via chatt eller på 08-702 16 80

Riksförbundet SPES, drivs av personer som har förlorat en närstående i självmord: 020-18 18 00

Jourhavande präst: Nås via 112