Désirée Pethrus (KD). Foto: Kristdemokraterna i Region Stockholm

I en intervju med Svenska Dagbladet bekräftar Kristdemokraternas gruppledare Désirée Pethrus att såväl Kristdemokraterna som Centern och Liberalerna har fört samtal med Socialdemokraterna.

– Ja, vi har fått en invit och ett slags erbjudande som vi ska ta ställning till i vår förhandlingsgrupp. Vad det innehåller konkret vill jag för tillfället inte kommentera, säger Désirée Pethrus till tidningen.

Tillsammans samlar S, KD, C och L 78 av de 149 mandaten i Stockholms regionfullmäktige och skulle därmed få majoritet. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet får tillsammans 74 mandat, ett mandat från majoritet.

Aida Hadzialic (S) bekräftar för Svenska Dagbladet att Socialdemokraterna för samtal med alla partier förutom Sverigedemokraterna. Vad samtalen handlar om eller vilka möjliga konstellationer som kan ta plats i Landstingshuset de närmaste fyra åren vill hon däremot inte kommentera.