På den högra sidan får Sverigedemokraterna 20,5 procent mot Moderaternas 18,8 procent. KD får 5,2 procent och L får 4,7 procent.

11 000 personer är tillfrågade i undersökningen.

Skulle det bli valresultatet skulle de rödgröna få 176 mandat, mot 173 för högeroppositionen.

– Folk står fortfarande i kö, ingenting är klart, säger Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin efter vallokalsundersökningen.

Enligt Valmyndigheten kommer rösträkningen att starta omkring en halvtimme senare än beräknat, cirka 20.35.

– Det är en rysare, det kommer att bli jämnt in i det sista. Man ska inte ta ut något i förskott, säger Sverigedemokraternas gruppledare Henrik Vinge efter SVT:s vallokalsundersökning.

Miljöpartiets partisekretare Katrin Wissing är väldigt nöjd med siffrorna.

– Jag tror att det beror på att vi stått upp för våra värderingar, trots motstånd och det har lönat sig. Vi står för en medmänsklighet som ska ta oss in i klimatomställningen, säger hon till SVT från en jublande valvaka.

Liberalernas gruppledare Mats Persson (L) är också nöjd med att partiet tycks klara sig kvar i riksdagen.

Trots att KD backar med en procentenhet är partisekreteraren Peter Kullgren inte nedslagen.

– Det skiljer 0,6 procent mellan blocken. Det här är inte över förrän det är över. Det här kommer inte avgöras förrän varje röst är räknad, säger han till TT.

Man ska komma ihåg att SVT:s vallokalsundersökning vid förra valet hade fel på flera partier. Socialdemokraterna underskattades med två procentenheter medan Sverigedemokraterna överskattades lika mycket. Moderaterna underskattades med en procentenhet.

I TV4:s valdagsundersökning, som presenterades en stund före SVT:s, får de rödgröna 50,6 procent av rösterna. Liberalerna får där 4,9 procent, KD 5,8 procent, Moderaterna 16,0 procent och Sverigedemokraterna 21,3 procent, det vill säga 48,0 procent.

TV 4:s valdagsundersökningen är en opinionsmätning som görs på valdagen, i vilken 4 000 personer är tillfrågade.