Sveriges Kommuners och regioners psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren mördades på öppen gata under Almedalsveckan i Visby i somras. Kort därpå greps en man som sedan i juli har suttit häktad misstänkt för terroristbrott genom mord samt för förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord.

Nu meddelar Åklagarmyndigheten att kammaråklagare Henrik Olin vid Riksenheten för säkerhetsmål kommer att väcka åtal om terroristbrott tisdagen den 1 november. I samband med det hålls en presskonferens.

Som Läkartidningen tidigare har rapporterat led mannen av en allvarlig psykisk störning vid tidpunkten för dådet.

Den misstänkte mannen har erkänt att han har dödat Ing-Marie Wieselgren och även att han planerat att mörda Centerledaren Annie Lööf.

Läs också:
Åklagaren: Misstänkte mördaren inspirerades av andra terrordåd