Christian Carlsson (KD). Pressbild.

När Acko Ankarberg Johansson (KD) utsågs till sjukvårdsminister blev samtidigt posten som ordförande i riksdagens socialutskott ledig. Nu står det klart att det blir juristen Christian Carlsson som tar över den.

– Det är ett fantastiskt fint förtroende och det är med stor ödmjukhet som jag nu tar mig an uppdraget. Kristdemokraterna är Sveriges sjukvårdsparti, så självklart ser jag fram emot arbetet för att den som är sjuk ska få vård i tid och att fler äldre ska mötas av en omsorg där de behandlas med respekt, säger han i ett uttalande.

Christian Carlsson har tidigare varit skolpolitisk talesperson och ledamot i utbildningsutskottet. Han har också varit suppleant i socialutskottet, socialförsäkringsutskottet, försvarsutskottet, arbetsmarknadsutskottet och i EU-nämnden.