Peter Olofsson (S). Foto: Jan Lindmark/Region Västerbotten

Nu står det klart att den rödgröna majoriteten i Region Västerbotten fortsätter att styra tillsammans även de kommande fyra åren.

Socialdemokraterna blev största parti med 37,12 procent av rösterna i Region Västerbotten i höstens val. Tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet har de 39 av 71 mandat i regionfullmäktige.

– Vi har haft ett gott samarbete de senaste fyra åren och ser fram emot att fortsätta arbeta för att Region Västerbotten ska vara en attraktiv region där man vill leva och bo och att vi kan fortsätta att utveckla vården i hela länet, säger Peter Olofsson (S), regionstyrelsens ordförande och regionråd, i ett pressmeddelande.

De har slutit en överenskommelse och tänker prioritera personalfrågor, ekonomiska förutsättningar, primärvård samt barn och ungas psykiska hälsa.

– Vi ser fram emot att jobba för att utveckla och förbättra regionen för våra medborgare kommande fyra år. Vi vet att de närmaste åren kommer att vara ekonomiskt kärva och då gäller det att ta hållbara beslut, säger regionrådet Emma Lindqvist (MP), i pressmeddelandet.

Läs också:
SKR:s chefsekonom: Värsta ekonomiska läget på 30 år