Kry, som brukar betecknas som Europas största digitala vårdgivare, finns i Sverige, Norge, Storbritannien, Frankrike och Tyskland. De senaste åren har företaget kommit att etablera sig mer fysiskt och har i dag över 20 vårdcentraler i Sverige.

Företaget har länge gått med förlust, vilket enligt det relativt unga företaget också varit enligt plan. Förra året växte bolaget till en omsättning på nära 1,5 miljarder kronor, samtidigt som förlusten låg på 1,1 miljarder kronor. Men nu vill man vända till vinst. En del i det blir att säga upp drygt 300 personer, rapporterar Dagens industri.

Neddragningarna kommer främst att beröra anställda som jobbar med uppköp eller »experimentell innovation«.

– Vi ser över alla delar av organisationen, inklusive vårdmedarbetare, men vi ser snarare en tillväxt där, säger Krys operativa chef Kalle Conneryd till Dagens industri.

Kry uppger att det varslet inte har med att Region Stockholms nya politiska mittenstyre aviserat att de vill göra förändringar som sänker ersättningen till nätläkarbolag.

Även i maj i år varslade Kry om en uppsägning berörande 100 personer. Också då handlade främst om andra personalgrupper än vårdyrkena.

Läs även:
Stockholms nya styre ska utreda ersättningen till nätläkarbolagen
Fler nätläkarbesök i regionernas egen regi
Kry etablerar sig i ytterligare två regioner
Stora förändringar för nätläkarbolagen under 2021