– Jag kan faktiskt inte svara på det. Det enda vi kan göra är att skicka uppgifterna till Skattemyndigheten och sedan är det deras arbete att ta reda på om det finns några nära anhöriga, säger Camilla Sydvart, enhetschef för klinisk patologi och ansvarig för bårhuset, till Sveriges Radio P4 Göteborg.

Det skulle möjligen kunna röra sig om en utländsk medborgare där man inte har fått tag på några anhöriga, enligt Camilla Sydvart. Hon konstaterar att kroppar som blir liggande länge måste frysas, eftersom de blir en sanitär olägenhet.

På frågan om huruvida inte kroppen kan begravas ändå ställer hon en motfråga.

– Ja, men vem ska ta ansvaret? Kommunen, regionen? Vem betalar begravningen?

Läkartidningen har tidigare rapporterat om att avlidna som legat länge blivit ett arbetsmiljöproblem för personalen på bårhuset i Uppsala. Förra våren krävde de en lagändring för att möjliggöra kremering, även om inga anhöriga agerat.

Läs också:
Bårhuspersonal vill se lagändring – kroppar ligger kvar i månader