Beslutet togs av hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Västerbotten i dag.

Lycksele BB är Sveriges minsta förlossningsavdelning och har varit stängd sedan den 19 december på grund av personalbrist och något planerat öppningsdatum finns inte, skriver SVT Västerbotten.

Vad upphandlingen kommer att kosta är oklart.

– Det är jättesvårt när vi inte vet exakt hur upphandlingen kommer se ut. I dag fick vi uppgifter om att det kanske hamnar mellan 50-80 miljoner, säger Anna-Lena Danielsson, (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, till SVT Västerbotten.

I beslutet står bland annat: »Hälso- och sjukvårdsdirektören ges i uppdrag att utse projektgrupp med till större delen lokalt förankrade medarbetare som skyndsamt arbetar för en långsiktig lösning utifrån Lyckselemodellen dvs barnmorskeledda förlossningar.«

Läs även:
Förlossningen i Lycksele uppskattas kosta tre miljoner kronor i månaden