Klockan 13.41 fick polisen ett skarpt överfallslarm från Vrinnevisjukhuset i Norrköping, skriver Polisen på sin hemsida. Enligt uppgifter rör det sig om en väpnad fritagning av en man ur en kriminalvårdstransport som stod parkerad utanför huvudingången till Vrinnevisjukhuset. Två maskerade män med »skjutvapenliknande föremål« ska ha fritagit mannen och de tre männen ska sedan ha försvunnit från platsen i en bil.

Enligt polisen har ingen person kommit till skada.

Kriminalvården bekräftar enligt SVT Öst att en transport med en frihetsberövad från häktet i Norrköping utsatts för en väpnad fritagning.

– Vi är lättade över att ingen av vår personal ska ha skadats fysiskt vid den allvarliga händelsen. Fritagningen är just nu en polisiär fråga, och Kriminalvården bistår polisen i det arbetet. Vi kommer också göra vår egen utredning av vad som har hänt, säger Joakim Righammar på säkerhetsavdelningen i ett uttalande.

Polisen vill komma i kontakt med vittnen till händelsen vid Vrinnevisjukhuset som i nuläget rubriceras som grovt främjande av flykt, grovt vapenbrott samt grovt hot mot tjänsteman. Ännu är ingen gripen för brotten.