Nu är det klart att Anna Thörn blir ny regiondirektör i Region Dalarna, och det är en enig regionstyrelse som står bakom beslutet. Anna Thörn är lärare i grunden, kommer närmast från en tjänst som kommundirektör i Norrköping och har haft motsvarande tjänst även i Söderköping. Elin Norén (S) regionstyrelsens ordförande, har nu fått i uppdrag att fullfölja rekryteringen.

– Anna Thörn är en erfaren ledare som utstrålar energi, driv och entusiasm samtidigt som hon är tydlig och uppvisar mod. Vi har gjort en omfattande referenstagning som bekräftar vår positiva bild av Anna. Hon har goda förutsättningar att leda en komplex organisation som Region Dalarna, säger Elin Norén (S) i ett pressmeddelande.

Även oppositionsrådet Björn Ljungqvist (M) är nöjd med rekryteringsprocessen och uttrycker stort förtroende för den valda kandidaten.

Nuvarande regiondirektör Karin Stikå Mjöberg kommer att växla över till att vara biträdande regiondirektör, enligt tidigare överenskommelse.