Kerstin Evelius. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

− Kerstin Evelius är en engagerad och modig ledare som har en lång erfarenhet och en förmåga att hitta nya lösningar för att driva arbetet med psykisk hälsa nationellt, säger Fredrik Lennartsson, chef för avdelningen för vård och omsorg på SKR, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

− Att stärka den psykiska hälsan bland barn och vuxna är en av samhällets allra viktigaste uppgifter, där utvecklingen och samordningen av kommuners och regioners arbete är helt avgörande.

Kerstin Evelius är utbildad beteendevetare och arbetar i dag som strategiansvarig för psykisk hälsa i Region Uppsala. Hon har under perioden 2015 till 2018 varit regeringens nationella psykiatrisamordnare och tillträder sin nya tjänst på SKR den 29 maj.

Efter mordet på SKR:s psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren i Almedalen 2022 har Anders Printz varit interimschef för sektionen Uppdrag psykisk hälsa.