Heidi Stensmyren. Foto: Danish Saroee/Karolinska universitetssjukhuset.

Heidi Stensmyren har arbetat på Karolinska universitetssjukhuset i två och ett halvt år och har haft ansvar för att bilda det nya temat kvinnohälsa och hälsoprofessioner. Innan dess var hon Läkarförbundets ordförande i sex år. Men från och med den 8 maj går hon till näringslivet och Cellcolabs, som riktar in sig på industriell stamcellsproduktion.

– Vi har genomfört omfattande förändringar inom tema kvinnohälsa och hälsoprofessioner under min tid på Karolinska. När vi nu bland annat fått »Min barnmorska« på plats är det ett bra tillfälle att växla över till en ny chef för temat. Jag vill tacka alla medarbetare och ser nu fram emot en ny utmaning i det privata näringslivet, säger Heidi Stensmyren i ett pressmeddelande.

Cellcolabs startade för två år sedan. Sedan dess har bolaget fått de två tillstånd från Läkemedelsverket som krävs och har nu även startat produktionen, säger vd:n Mattias Bernow till Dagens industri. Heidi Stensmyren är den senaste rekryteringen, men bara i år har organisationen vuxit från 25 till 40 anställda.

Heidi Stensmyren efterträds av Alireza Malakuti som i dag är operativ chef på Karolinska.