Kinas regering har avfärdat alla teorier om att viruset kan ha ha haft sitt ursprung i ett laboratorium i den kinesiska staden Wuhan och ursprunget till coronapandemin har hittills inte kunnat fastställas.

Men George Gao, som spelade en nyckelroll i Kinas hantering av pandemin, är inte lika kategorisk.

– Man kan inte utesluta något, säger han till BBC.

Den tidigare chefen för den kinesiska folkhälsomyndigheten säger även i intervjun att landets regering kan ha tagit teorin om labbläckage mer seriöst än vad officiella uttalanden tydde på. Detta då Wuhans virologiska institut ska ha genomfört någon form av formell undersökning, enligt George Gao.

– Regeringen organiserade något, säger han till BBC.

George Gao tillägger dock i intervjun att landets folkhälsomyndighet inte varit inblandad i undersökningen.