Hanna Liljebäck (fr v), Sofia Warne, Björn Gunnarsson, Robert Holmqvist, Erica Lorentzon och Julia Borg har valts in i Sylfs nya styrelse. Jesper Andersson är inte med på bild. Foto: Sylf.

Fullmäktige gick på valberedningens förslag och röstade Robert Holmqvist, ST-läkare i psykiatri i Stockholm, till ordförande. Han har varit ledamot i Sylfs styrelse sedan 2021 och vice ordförande sedan 2022. Han tar över efter Shadi Ghorbani.

Björn Gunnarsson, ST-läkare i akutsjukvård i Helsingborg, valdes till förste vice ordförande och Sofia Warne, ST-läkare i allmänmedicin i Örebro, valdes till andre vice ordförande.

Hanna Liljebäck (ST-läkare i internmedicin och kardiologi i Skövde), Erica Lorentzon (ST-läkare i allmänmedicin i Norrköping), Julia Borg (ST-läkare i psykiatri i Kristianstad) och Jesper Andersson (läkare i akutsjukvård i Umeå) valdes in som ledamöter i styrelsen.