– Jag tror att personalen kommer att uppleva det som att det blir tråkigare och att man inte riktigt kommer vidare med en del saker man skulle behöva utvecklas i, säger Cecilia Dalman Eek (S), ordförande i Sahlgrenska universitetssjukhusets styrelse till Sveriges Radio P4 Göteborg.

Sjukhuset har lämnat över 300 förslag på hur man kan spara. Det som bland annat står på listan är kompetensutveckling och vidareutbildning. Att minska antalet administrativa tjänster genom att inte tillsätta tjänster när personal går i pension, står också med på listan över möjliga sparkrav.

– Att behöva dra ner så här mycket pengar som vi är tvungna att göra, det kan man inte göra utan att det påverkar dem som möter patienterna, och det betyder att det blir konsekvenser för patienterna, säger Cecilia Dalman Eek till radiokanalen.

Nästa onsdag ska styrelsen fatta beslut om besparingskraven.

Läs även:
Sahlgrenskas ledning vädjar till regionen om hjälp med underskottet