Pierre Campenfeldt. Foto: Privat

– Ivo har ett oerhört spännande och viktigt uppdrag. Jag ser fram emot att få fokusera på tillsyn inom vård och omsorg, områden som ligger mig nära och där jag kan dra nytta av min bakgrund som läkare. Min ambition är att jag nu snabbt ska sätta mig in i Ivos uppdrag och se hur jag kan bidra med att utveckla arbetssätt, kvalitetssäkra medicinska bedömningar och se hur läkarkompetensen inom myndigheten på bästa sätt tas tillvara, säger Pierre Campenfeldt i ett pressmeddelande.

Pierre Campenfeldt har tidigare haft tjänsten som generalläkare i Försvarsmakten och har haft flera chefsbefattningar inom vården. Han är i grunden ortoped, har disputerat och tillträder tjänsten som tillsynschefläkare den 18 september 2023.

Bakgrunden till att Ivo skapat en tjänst som tillsynschefläkare är den interna kritik som framkom i en utredning häromåret där i princip samtliga tillsynsläkare vid myndigheten ansåg att deras medicinska kompetens inte togs till vara. Alla tillsynsläkare som Läkartidningen intervjuade då uttryckte att en tillsynschefläkare skulle kunna vara ett bra första steg för att vända utvecklingen.

Läs också:
27 personer har sökt den nya tjänsten hos Ivo
Ivo anställer tillsynschefläkare – efter svidande kritiken från egna läkarna
Ivos läkare känner sig inte hörda – utredning varnar för konsekvenserna
Hans Rutberg har fått nytt uppdrag – skissar på en chefläkartjänst till Ivo