– Vi är mycket glada över att ha rekryterat Mikael Borin. Vi vet att vi i honom får en person med gedigen erfarenhet, kompetens och förmåga att ta sig an det komplexa och utmanande uppdraget som regiondirektör innebär, säger regionstyrelsens ordförande Marie Morell (M) i pressmeddelandet.

Mikael Borin. Foto: Region Östergötland

Mikael Borin kommer närmast från en tjänst som biträdande kommundirektör i Linköpings kommun, men har tidigare haft en rad chefsbefattningar i Region Östergötland samt har även varit biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i Stockholms läns landsting.

– Jag är införstådd med och ödmjuk inför de utmaningar som framför allt regionens hälso- och sjukvård står inför i form av en ansträngd ekonomi, kompetensförsörjning och köer till vård inom flera områden, säger Mikael Borin i pressmeddelandet.

Han tillträder tjänsten som regiondirektör den 1 oktober.

Läs också:
Lämnar Östergötland för Halland