Anledningen till skadeståndet är att mannen är döende i en aggressiv cancer, som enligt honom själv är orsakad av talk som finns i läkemedelsföretagets barnpuder. Detta rapporterar Dagens Nyheter som i sin tur hänvisar till Reuters.

Det talkbaserade barnpudret – som var en storsäljare i 130 år – slutade säljas för tre år sedan eftersom talk kan innehålla asbest.

Det är inte första gången Johnson & Johnson hamnar i rätten på grund av barnpudret. Uppemot 38 000 stämningsansökningar från konsumenter har riktats mot företaget med anledning av att de hävdat att deras cancer berott på användning av barnpudret.

Företaget har under alla år förnekat att produkten skulle vara farlig, men eftersom den cancersjuke 24-åringen lider av mesoteliom, som oftast anses orsakas av asbest, döms företaget till skadestånd.

Samtidigt har företagets vice vd meddelat att domen ska överklagas, refererar Dagens Nyheter.