Den årligen återkommande volleyboll-turneringen AT Beach har funnits i mer än 20 år. Tävlingen välkomnar såväl de som knappt rört en volleyboll som rutinerade smashare som inte räds att slänga sig i sanden.
– Det är högt och lågt, men det märks att folk har tränat i år. Lagen består av alltifrån gamla kursare till kollegor på olika avdelningar. Även ST-läkare och underläkare är välkomna, berättar Simon Waserbrot.
Varje lag består av sex till tio personer och kom i år från Umeå i norr till Ystad i söder.
Vädret gick inte att klaga på.
– Det har ju regnat en månad så vi var lite oroliga, men det var jättebra väder för volleyboll: mulet, men skön temperatur och bra bris.
Lagnamnen för i år, av spexig karaktär så klart, var bland andra Kockarnas kramp och Donut smash (läses Do not smash). Ett lag var utklätt till The Sims-gubbar, ett annat hade t-shirtar med orden »Ikväll får 107 läkare gonorré«.
– Det ligger ingen sanning i det, hävdar Simon Waserbrot med ett skratt.
Vilka vann turneringen?
– Vinnarlaget var Oldies but goldies från Halmstad. De har många erfarna ST-läkare som är riktigt duktiga på volleyboll. De var utklädda till pensionärer. Läkarkåren är ju en spexig kår, säger Simon Waserbrot.
Allt handlar däremot inte om att vinna.
– I fredags var det ju grillning, mingel och lekar på schemat och efter turneringen på lördagen var det finsittning på Hotell Tylösand. På söndagen hade vi brunch.
Lördagens festkväll bjöd bland annat på det lokala läkarbandet Doctors Delay som rev av härliga hits.
– Det blev en hel del gamla klassiker som vi sjöng med till. En DJ som också är läkare var också på plats.
Detaljer om festkvällen betraktar Simon Waserbrot, med glimten i ögat, som sekretess.
– Men dansgolvet var väldigt levande, avslöjar han.
Hur är det att ansvara för ett sådant här evenemang?
– Jag har ju inte varit ordförande förut men det gick jättebra. Vi är ju 56 personer som arbetat med detta inom AT Beach crew. Alla har gjort ett suveränt arbete.
Då det inte sker några större förändringar från år till år handlar det framför allt om att se till att allt flyter på enligt plan.
– Mycket går ju på rutin. Varje år är det nya utmaningar; alltifrån samverkan med närboende och tillståndsansökningar till ekonomiansvar.
Trots att Simon Waserbrot haft fullt upp med sin AT-tjänstgöring i Halmstad har allt extra slit varit värt det.
– Det här evenemanget gör att många AT-läkare får knyta an till varandra. Evenemanget binder samman läkarkåren, skulle jag säga.
(uppdaterad 2023-08-02)