Precis som i många andra europeiska länder är det en het sommar i Tyskland. För några dagar sedan noterades rekordhöga 38,8 grader i Bayern – och nu har folkhälsochefen Johannes Niessen (ordförande för Federal Association of Public Health Service Doctors) lagt fram förslaget att införa siesta, enligt tyska medier. Han vill också se »massor av fläktar« på arbetsplatserna, en mer avslappnad klädkod, och uppmanar alla att dricka rikligt med vatten. Kalla fotbad för den som jobbar hemma är ett annat av hans tips.

Enligt Johannes Niessen bör det vara tillåtet med längre lunchuppehåll generellt under sommarmånaderna och inte bara under den värsta värmeböljan.

Landets hälsominister Karl Lauterbach verkar uppskatta förslaget och skriver på Twitter att det inte är en dålig idé att ta siesta i hettan. Han tillägger förvisso att det är något som arbetsgivare och anställda själva måste komma överens om, men menar att siesta skulle kunna lämpa sig för många yrken.

Under förra årets rekordvarma sommar i Europa registrerades över 600 000 värmerelaterade dödsfall, varav drygt 8 000 i Tyskland, enligt en studie i Nature Medicine som Die Welle refererar till.

Läs också: 
Extremhetta pressar italiensk vård