Läkaren Karolin Hakim sköts till döds i Malmö 2019. Foto: Privat

Bevisen räcker inte för att väcka åtal för det uppmärksammade mordet augusti 2019, och det finns inte fler utredningsåtgärder som skulle kunna förändra det läget. Det uppger åklagaren Lisa Åberg till Sveriges Radio P4 Malmöhus, som var först med att rapportera om att utredningen läggs ned.

– Det var två misstänka kvar i ärendet där inte misstankarna var nedlagda, men i går (onsdag) lade jag ner de misstankarna, säger Lisa Åberg till TT.

Utredningen ska nu återgå till polisen.

I och med att det inte finns någon skäligen misstänkt längre, så ska ju utredningen återgå till polisen, säger åklagaren.

Karolin Hakim mördades utanför sin bostad i stadsdelen Ribersborg i Malmö den 26 augusti 2019. Enligt vittnen höll hon sitt barn i famnen när hon blev ihjälskjuten. På platsen fanns även barnets pappa, som överlevde attacken.

– Vi har vänt på varje sten, men problemet är att ingen vill prata. Många uttrycker sin avsky för själva brottet, även personer som själva befinner sig i kriminella kretsar. Ändå vill de inte medverka i utredningen, säger Lisa Åberg till SVT Skåne.

Och fortsätter:

– Det finns personer som vet vad som hände. Även om de inte vill säga något nu så kan det ändras. Mord preskriberas ju aldrig.

Läs även:
Häktning hävd för misstänkt för mordet på Karolin Hakim
Man anhållen för mordet på läkaren Karolin Hakim
Karolin Hakim sörjs på sjukhuset i Värnamo
Kvinnlig läkare skjuten till döds