Boubou Hallberg kommer närmast från posten som direktör för Södra Älvsborgs sjukhus (Säs), ett uppdrag han har haft sedan 2021. I grunden är han barnläkare, specialist i neonatologi, men har haft flera uppdrag i ledning. Han har varit överläkare och verksamhetschef på Karolinska universitetssjukhuset och sjukhusdirektör och vice vd för sjukvårdskoncernen GHP International.

Boubou Hallberg

– Min erfarenhet av ledning och styrning, medicinsk bakgrund och arbete som aktiv forskare gör att jag förstår universitetssjukhusets särskilda uppdrag. Jag tror på att involvera medarbetare och patienter i beslutsfattandet och min ambition är att vi ska utveckla organisationen mot högre medicinsk kvalitet, bättre tillgänglighet och stärkt samverkan tillsammans, säger Boubou Hallberg i ett pressmeddelande.

Regiondirektör Håkan Sandahl, som utsett Boubou Hallberg till sjukhusdirektör, säger att Hallberg har varit drivande i att skapa »nya ledningsstrukturer med kortare beslutsvägar och bättre förutsättningar för ekonomi och verksamhet i balans« på Säs.

– Han är den förändringsledare vi behöver på ett av Sveriges mest komplexa ledaruppdrag, säger Håkan Sandahl i samma pressmeddelande.

Boubou Hallberg börjar som sjukhusdirektör på SU den 14 augusti. Han efterträder då Ann-Marie Wennberg Larkö som i början av året aviserade att hon skulle sluta efter ungefär sju år på posten.

Läs även:
Ann-Marie Wennberg Larkö slutar som sjukhusdirektör för Sahlgrenska