Peter Lilja har suttit ovanligt länge på sin post, för att vara regiondirektör. Februari 2011 klev han på uppdraget. Nu ska han sluta, skriver Region Blekinge i ett pressmeddelande.

Peter Lilja. Foto: Region Blekinge

– Närmare 13 år är en lång tid, inte minst på en tjänst som denna. Jag har haft privilegiet att få leda en organisation med många verksamheter och medarbetare, vars insatser betyder väldigt mycket för Blekinge och dess invånare, säger Peter Lilja i pressmeddelandet.

Peter Lilja kommer dock vara kvar tills en ny direktör är på plats – om det inte dröjer längre än sista oktober nästa år. Rekryteringen av hans efterträdare har inletts.

– Efter så många år som regiondirektör har jag förståelse för att Peter Lilja vill lämna uppdraget. Jag är dock mycket glad över att Peter vill axla rollen fram tills dess att en efterträdare är utsedd. Med den erfarenhet han har är han mycket betydelsefull, inte minst i det skede vi befinner oss nu, med en ny politisk ledning, säger Robert Lindén (SD), regionstyrelsens ordförande.

Enligt Dagens Medicin är han den regiondirektör som suttit näst längst på posten. Richard Simonsson i Region Örebro har varit regiondirektör något längre, sedan januari 2011.