Fredrik Lennartsson. Foto: SKR

Det är tre veckor sedan Fredrik Lennartsson lämnade sin position, vilken han tillträdde 2018. Det var en överenskommelse mellan honom och SKR:s vd Palle Lundberg, vilket Dagens Medicin först rapporterat.

SKR:s presstjänst bekräftar att Fredrik Lennartssons chefsförordnande gick ut och inte förnyades, och att det i nuläget inte är klart med en efterträdare. Under tiden den processen pågår leds avdelningen av Sara Catoni, chefsjurist och chef för juridikavdelningen på SKR.

Fredrik Lennartsson är civilekonom i grunden. Han har tidigare varit generaldirektör vid Myndigheten för vård- och omsorgsanalys och hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne, samt haft uppdrag som ämnes- och departementsråd vid Regeringskansliet.

Läkartidningen har sökt Fredrik Lennartsson för en kommentar. SKR har inte kommenterat varför avdelningschefen slutat.

Läs även:
Fredrik Lennartsson om uppdraget: »Inspirerande och utmanande«