Postcovidmottagningen för barn i Linköping hotades nyligen av nedläggning på grund av ekonomiska svårigheter, men nu har situationen förändrats. Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna, med stöd av Sverigedemokraterna, har tagit fram en budget för att fortsätta driva postcovidmottagningen.

– Vi har beslutat att göra en satsning för att den här vården ska finnas kvar. Tanken är att kunna ta emot barn från hela landet och bygga upp ett nationellt kunskapscentrum, säger Fredrik Sjöberg (M), ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden till SVT Nyheter.

Mottagningen hade initialt föreslagit 3 miljoner kronor, men kommer i stället att få 2 miljoner i den kommande budgeten. Verksamhetschefen Per Ertzgaard på postcovidmottagningen är glad över beskedet att mottagningen får vara kvar, men uttrycker samtidigt en besvikelse över att mottagningen egentligen behöver ännu mer resurser, rapporterar P4 Östergötland.

Postcovidmottagningen är unik eftersom den är den enda i sitt slag i Sverige och har hittills tagit emot barn från Östergötland, Kalmar och Jönköpings län.

Det slutgiltiga beslutet om budgeten kommer att fattas den 26 september.

Läs även:
Barnklinik för postcovid hotas av nedläggning