Towa Jexmark, som både är legitimerad sjukgymnast och läkare, är specialiserad på invärtesmedicin och har tio års klinisk erfarenhet som läkare.

Dessförinnan har hon varvat olika chefsroller; förutom på Ramsay Santé har hon varit anställd i Region Skåne och i vårdkoncernen Capio.

Tiohundra uppstod i ett samarbete mellan Region Stockholm och Norrtälje kommun och driver en rad hälso- och sjukvårdsverksamheter i Norrtälje som bland annat akutsjukhuset i Norrtälje, vårdcentraler och hemtjänst.

Towa Jexmark blir ny vd för vårdbolaget Tiohundra. Foto: Tiohundra

– Jag är glad att jag har fått förtroendet att leda vårdbolaget Tiohundra, som har en unik uppgift i Sverige. Tiohundra har precis det fokus på invånare och utveckling av framtidens vård och omsorg som jag drivs av, säger Towa Jexmark i pressmeddelandet.

Hon börjar sin anställning i Tiohundra strax efter årsskiftet – något som vårdbolagets styrelseordförande Barbro Naroskyin ser fram emot.

– Towa Jexmark har stor erfarenhet av att leda utveckling framåt, både inom den offentligt drivna vården och genom sitt arbete i ett stort internationellt vårdbolag.  Hennes nytänkande och breda erfarenhet kommer att vara en stor tillgång för Tiohundra och Norrtäljemodellen, säger Barbro Naroskyin i pressmeddeladet.

Hon tar över efter Peter Graf som aviserade att han skulle lämna bolaget i början av året.

Läkartidningen har tidigare skrivit om Towa Jexmark, i egenskap av att hon blev chef över 320 anställda i samma veva som hon fick sitt specialistbevis i invärtesmedicin.