Erik Lagersten har tidigare varit informationschef vid Försvarsmakten och haft olika direktörstjänster i Västra Götalandsregionen, skriver Expressen.

Han landade det nya jobbet som säkerhetsdirektör förra månaden i konkurrens av ett fyrtiotal sökande, och Expressens avslöjande visar att han har gjort ändringar i cv:t inför den nya tjänsten. Det framgår av cv:t att han gått ekonomlinjen samt en magisterkurs i statistik vid Stockholms universitet – men när han sökt tidigare jobb har han varit tydlig med att han inte tagit examen från de utbildningarna.

– Det är inte så att jag suttit och medvetet funderat på formuleringar. Under årens lopp har jag haft ett antal anledningar att skriva cv och nånstans där har det fallit bort, säger Erik Lagersten till Expressen.

Regiondirektören Emma Lennartsson beskriver rekryteringsprocessen som »gedigen«.

Erik Lagersten uppger för Expressen att han är helt ointresserad av sin egen ekonomi och att det är det som ligger bakom betalningsföreläggandena hos Kronofogden. För att undvika att det händer igen ska hans fru nu ta över ansvaret.

– Det känner jag mig väldigt trygg med och det har jag återkopplat till regiondirektören att det är så vi gör nu, säger han till tidningen.