Johan Kaarme. Foto: Folkhälsomyndigheten

Barnläkaren Johan Kaarme kommer senast från en tjänst som chef för avdelningen för smittskydd och hälsoskydd vid Folkhälsomyndigheten. Han har också varit hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Gävleborg, samt haft ett flertal andra chefsbefattningar inom sjukvården i både Uppsala och Stockholm. I januari tillträder han som ny chef för avdelningen för vård och omsorg på Sveriges Kommuner och regioner, SKR.

– Johan Kaarme har en gedigen erfarenhet av arbete och chefsansvar i hälso- och sjukvården. Han har ett starkt engagemang för vårdens utveckling i bred bemärkelse och när nu hälso- och sjukvårdspolitiken förändras mycket och äldreomsorg och socialtjänst har stora utmaningar, är det en viktig uppgift att vara en stark röst för kommuners och regioners behov och förutsättningar i den utvecklingen, säger SKR:s vd Palle Lundberg i ett pressmeddelande.

Den tidigare avdelningschefen, Fredrik Lennartsson, slutade i augusti efter en överenskommelse mellan honom och vd:n. SKR kommenterade inte varför han lämnade sin post.