För ett år sedan berättade Läkartidningen om Ivos kritik mot läkaren på en privatklinik specialiserad på kosmetisk kirurgi och medicinsk hudvård. Bland annat på grund av att hen transplanterat mycket stora fettvolymer till stussen hos patienter i samband med ingrepp av typen »brazilian butt lift« utan att ta hänsyn till riskerna.

I samma veva dömdes hen också till fängelse för grov fridskränkning.

I juni samma år begärde myndigheten att läkarens legitimation skulle dras in eftersom hen »visat sig uppenbart olämplig att utöva yrket som läkare«. I höstas fattade HSAN beslutet att återkalla legitimationen interimistiskt, i väntan på slutgiltigt beslut. I beslutet lyfte myndigheten bland annat att läkaren fotograferat nakna sövda patienter och sedan spridit bilderna vidare.

Nu riktar Ivo återigen kritik mot läkaren, för en omfattande operation, som bland annat innefattade bukplastik, som genomfördes på hens klinik 2021. I beslutet skriver myndigheten att kirurgen uppvisade bristande omdöme när hen utförde operationerna i denna omfattning vid ett och samma tillfälle. Enligt Ivo är det mycket tveksamt om denna typ av stora kombinationsingrepp bör göras på enbart kosmetisk indikation

Myndigheten slår också ned på att hen inte informerat patienten om riskerna.