Region Blekinges hälso- och sjukvårdsdirektör Hanna Svensson lämnar sin tjänst omgående, enligt ett pressmeddelande. Regiondirektör Peter Lilja beklagar men respekterar beslutet. Det blir nu han själv som får axla ansvaret för hälso- och sjukvården, men målet är att snarast utse en tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

– Med tanke på arbetet med den nya organisationen är det av högsta prioritet att en hälso- och sjukvårdsdirektör finns på plats, säger Peter Lilja i pressmeddelandet.

Hanna Svensson började som hälso- och sjukvårdsdirektör så sent som i september förra året. Innan dess var hon verksamhetsområdeschef över primärvården, psykiatrin och rehabiliteringen i Region Kronoberg.

Läkartidningen har sökt Peter Lilja och Hanna Svensson. Peter Lilja låter hälsa via presstjänsten att han inte har mer att säga om skälen till att Hanna Svensson har valt att lämna än vad som framgår av pressmeddelandet.

Läs också:
Varannan sjukvårdsdirektör har suttit på sin post kortare än två år