När regionfullmäktige sammanträdde i förra veckan beslutades om investeringar på över 360 miljoner kronor för sjukvårdens del, enligt ett pressmeddelande från Region Jönköpings län. Bland annat valde politikerna att skjuta till pengar till elförsörjningen på Länssjukhuset Ryhov. Det nuvarande elkraftsystemet har över trettio år på nacken och har därmed överskridit sin tekniska livslängd. Nu ska systemet uppdateras i tre etapper, där den första innebär en investering på som mest 66 miljoner kronor.

Regionfullmäktige tog också beslut om ombyggnation av hjärtverksamheten för maximalt 177 miljoner kronor, plus inköp av ny utrustning och inredning. Även ögonkliniken på Ryhov får ett tillskott på 39 miljoner kronor för att kunna flytta sin verksamhet för operationer av grå starr. Genom flytten från operationsavdelningen till ögonmottagningen ska fler operationer kunna utföras.

Regionen investerar också 60 miljoner kronor i laboratorieutrustning till alla tre sjukhusen i regionen.

Medan de flesta regioner tampas med stora ekonomiska problem redovisade Region Jönköpings län förra året ett bättre resultat än förväntat, och landade i ett överskott på 175 miljoner kronor.