Hon stannar kvar till dess en efterträdare är på plats, skriver tidningen. Arbetet med en platsannons är i gång och en sådan kommer snart.

Både Dagens Medicin och Sydsvenskan sökte Pia Lundbom under torsdagen, men enligt presstjänsten i regionen gav hon inga kommentarer utan fokuserade på Vårdförbundets övertidsblockad. Presstjänsten uppgav att det »inte finns någon dramatik alls kopplat till detta«.

Senare på torsdagskvällen, i samband med en intervju om just övertidsblockaden, kommenterade dock Pia Lundbom kort sin avgång:

– Jag kommer lämna till årsskiftet. Jag har snart suttit i sex år och jag är 63 år gammal. Jag tycker det är dags att lämna, säger Pia Lundbom till Sydsvenskan, och tillägger att hon gärna har mer tid för sina hundar och för att måla tavlor.

Pia Lundbom tillträdde som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör 2018 efter Fredrik Lennartsson, som inte hade suttit på posten ett fullt år. I maj 2019 utsågs hon till ordinarie hälso- och sjukvårdsdirektör, trots kritik från fackföreningarna i vården.

Läs även:
Ny vårddirektör i Skåne trots hård kritik (2019)