Enligt P4 Jönköping ligger just nu 1 400 ansökningar om legitimationer på hög hos Socialstyrelsen och väntar på att bearbetas. Det finns också risk att fler är drabbade, eftersom det inte heller är möjligt att skicka in nya ansökningar för tillfället.

– Problemet är att vi just nu har en driftstörning som gör att man inte kan skicka in sin ansökan om legitimation i vår e-tjänst. Det är naturligtvis väldigt olyckligt att det händer just nu när det är så många nyutexaminerade och att alla regionerna väntar på besluten för att kunna anställa till exempel nya sjuksköterskor, säger Åsa Wennberg, ansvarig chef på Socialstyrelsen till P4 Jönköping.

Hon säger också att det i nuläget saknas prognos för när felet kan vara avhjälpt.

– Men man jobbar naturligtvis på det här för att få ordning på det så snart som möjligt, säger Åsa Wennberg.

Det ska fortfarande gå att ansöka om legitimation genom fysisk ansökan via brev eller i e-post till Socialstyrelsen i stället.

Uppdatering: Felet ska nu vara avhjälpt.