Anders Johansson är i dag kommundirektör i Kristianstad i nordöstra Skåne, men bor i nordvästra delen av länet, i Skälderviken. Han är 59 år och har de senaste 25 åren haft olika chefsuppdrag både inom det offentliga och det privata. På CV:et finns bland annat kommunchef i Bollnäs och enhetschef på Skatteverket.

– Att kombinera mina erfarenheter med den nya utmaningen att leda en region blir spännande, inte minst i Blekinge, som är en unik plats med stora möjligheter. Jag ser mycket fram emot uppdraget, säger han i ett pressmeddelande.

Nuvarande regiondirektör annonserade sin avgång i höstas, efter närmare 13 år på posten – näst längst av de 21 regiondirektörerna i landet. Han har sagt att han blir kvar till dess hans efterträdare är på plats. Och Anders Johansson kommer att börja sin tjänst senast i november.

Läs även:
Blekinges regiondirektör slutar