Akuthuset Nya CSK
Visualisering av en gata från det så kallade akuthuset i Nya CSK. Bild: White arkitekter

Budgeten för det nya sjukhuset är sju miljarder kronor i 2020 års penningvärde. I dag motsvaras det av 8,6 miljarder kronor enligt Region Värmlands beräkningar, uppger Sveriges Radio P4 Värmland.

Hela bygget ska inte vara klart förrän 2036. Mottagningshuset påbörjades nyligen. Men det klart dyrare akuthuset ligger längre fram i tiden, och de kontrakten är inte skrivna än. När det är gjort, blir bilden tydligare om var slutnotan kan hamna.

– Det är viktigt att vi verkligen jobbar med vad det är för resultat vi ska ha. För det blir förödande om vi bygger något som inte blir bra i slutändan och att vi då behöver bygga om, säger regionens projektchef Jim Nilsson till P4.

Som Läkartidningen tidigare rapporterat innebär projektet i Karlstad att CSK byggs om och byggs till. 50 000 kvadratmeter rivs, 100 000 byggs nytt, och 50 000 byggs om. Byggandet började i år och väntas klart runt 2036.

Läs även:
Byggboom med utmaningar