Anders Tegnells tillträder som ledamot i styrelsen för Linköpings universitet den 1 oktober. Han förordnande sträcker sig fram till den 30 april 2028. Anders Tegnell genomförde sin specialistutbildning på universitetet där han senare också disputerade i medicin. Han utsågs också till Årets alumn vid Linköpings universitet år 2020.

– Det är förstås väldigt roligt och en stor ära att få vara en del av styrelsen på mitt gamla universitet. Jag har ju arbetat väldigt nära akademin under stora delar av mitt arbetsliv men mest i ett utifrånperspektiv. Det ska bli väldigt spännande att få denna nya roll och hoppas jag kan ta med mig de erfarenheter jag har från andra områden och göra nytta på det sättet, säger Anders Tegnell, som i dag är senior rådgivare på Folkhälsomyndigheten, i ett pressmeddelande.

Utöver Anders Tegnell ingår även följande personer i styrelsen för Linköpings universitet:

Före detta moderata riksdagsledamoten Betty Malmberg, Dilsa Demirbag Sten, generalsekreterare på Berättarministeriet, vd Hans Holmström, konsult Magnus Höij, före detta universitetsdirektör Staffan Sarbäck, vikarierande riksantikvarie Susanne Thedéen och Ulrika Unell, divisionschef på Swedish Space Corporation.