Det var i slutet av augusti som det meddelades att nuvarande temachef Corinne Pedroletti lämnar sin tjänst efter bara några månader. Detta eftersom hennes bror, Christoph Pedroletti, utsetts till ny sjukhusdirektör för Karolinska universitetssjukhuset.

Nu står det klart att det blir Maria Persson, i dag verksamhetschef för kvinnosjukvård och förlossning på Danderyds sjukhus, som fyller Corinne Pedrolettis plats i väntan på att en ny ordinarie temachef har rekryterats.

– Jag är glad att Maria Persson tackat ja till att komma till Karolinska. Hon har en lång och gedigen erfarenhet inom sitt verksamhetsområde. För sjukhusledningen har det varit angeläget att temat Kvinnohälsa och hälsoprofessioner får en chef som kan fortsätta det viktiga utvecklingsarbete som inletts under våren och sommaren, säger Patrik Rossi, tillförordnad sjukhusdirektör, i ett pressmeddelande.

Maria Perssons tillförordnade sträcker sig över sex månader med start 1 oktober. Corinne Pedroletti går, enligt pressmeddelandet, vidare till »andra ledande uppdrag inom regionen«.

Läs mer:
Corinne Pedroletti lämnar jobbet som temachef för att undvika jäv
Christophe Pedroletti ny direktör för Karolinska universitetssjukhuset

»Vi behöver mer resurser för att stärka patientsäkerheten«

Nya temachefen: »Vill bygga en kultur av öppenhet och dialog«