– Det ska bli väldigt roligt att komma till Danderyds sjukhus. Den här rollen ger en unik möjlighet att bidra till hela sjukhusets utveckling. Mitt fokus kommer ligga på att förbättra flöden, se till att vi hittar kloka lösningar tillsammans och att våra resurser används på allra bästa sätt, säger Corinne Pedroletti enligt ett pressmeddelande från Danderyds sjukhus.

Corinne Pedroletti hann inte sitta på sin tjänst som verksamhetschef för tema kvinnohälsa på Karolinska universitetssjukhuset längre än knappt tre månader, vilket Läkartidningen har berättat om tidigare.  Att hon lämnade sin tjänst berodde på att det inte skulle uppstå misstanke om jäv när hennes bror Christophe Pedroletti blev utsedd till sjukhusdirektör i augusti i år.

Tidigare har hon bland annat varit verksamhetschef för kvinnosjukvård på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg och dessförinnan verksamhetschef för kvinnosjukvård och förlossning på Södersjukhuset i Stockholm.

– Jag är väldigt glad att Corinne Pedroletti har valt att komma till oss på Danderyds sjukhus. Hon har den bakgrund som behövs för att lyckas i den här rollen. I grunden är hon en specialist inom gynekologi och obstetrik, hon har gedigen och mångårig chefskompetens och hon har värdefulla erfarenheter från nationella och regionala sammanhang, säger Erik Sköldenberg, vd på Danderyds sjukhus, enligt pressmeddelandet.

Corinne Pedroletti tillträder den nya tjänsten den 1 oktober och hennes förordnande varar i sex månader.

Läs också:
Corinne Pedroletti lämnar jobbet som temachef för att undvika jäv
Christophe Pedroletti ny direktör för Karolinska universitetssjukhuset
Corinne Pedroletti: »Behöver ha ordinarie chefer på plats«