Skaraborgs sjukhus sjukhusdirektör Jörgen Thorn gratulerar Årets chef 2015, Magnus Olsson. Foto: Maria Zanderau

Magnus Olsson var överraskad men också mycket glad när sjukhusdirektören vid Skaraborgs sjukhus, Jörgen Thorn, läste upp namnet på den första mottagaren någonsin av det nyinstiftade priset.

– Nu förstår jag varför människor i min omgivning varit noga med att jag inte fick missa att vara med på den här dagen, säger Magnus Olsson, som förutom en vacker blombukett också fick ta emot ett diplom och 15 000 kronor.

Magnus Olsson kom till Skaraborgs Sjukhus 1994 som AT-läkare, fortsatte som ST-läkare för att sedermera bli kirurg och chef för K2. Tillfrågad om varför han tror att just han fick priset, svarade han:

–Jag försöker att inte låta för verksamheten viktiga arbetsuppgifter förbli ogjorda utan har som ambition att ta tag i problem direkt. Jag försöker fungera som smörjmedel eller katalysator för att verksamheten skall flyta på så smidigt som möjligt. Det tror jag medarbetarna uppskattar.

I motiveringen till varför Magnus Olsson blev Årets chef 2015 heter det bland annat: »Årets chef har tillsammans med sina medarbetare genomfört en genomgripande förändring av enhetens verksamhet och har på några år radikalt minskat köerna till både mottagning och operation.«