Agnes Wold – vald till årets kvinna i Expressen.

Agnes Wold, professor vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet utnämndes till årets kvinna på den internationella kvinnodagen. För utmärkelsen stod kvällstidningen Expressen som motiverade sitt val så här: 

»I en medievärld som premierar åsikter och bildsköna brudar, slog hon sig in i toppen och gjorde slarvsylta av myter om städning, amning och klimakteriet. På kort tid har professor Agnes Wold gått från stridbar förebild i den gubbiga universitetsvärlden, till att också bli hela Sveriges kärring mot strömmen.«

Enligt jurryn är Agnes Wold även en »upplysningskvinna, rustad med forskning, förnuft och sarkastisk humor« – formuleringsglädjen icke att förglömma.

Själva priset var bland annat en Expressen-löpsedel med hyllningsrubriker samt en kvast vita liljor.