Allmänläkaren Lena Bäckström (t v) fick årets handledarpris Guldkornet av Sylf Stockholm – överlämnat av föreningens ordförande Joanna Strömberg Johnson. Foto: Kristin Arthur.

Lena Bäckström arbetar som verksamhetschef på Ektorps vårdcentral och har tidigare också varit studierektor. Hon brinner för handledarskap och var mycket glad över att få ta emot Sylf Stockholms utmärkelse.

En av de yngre läkarna som hade nominerat Lena Bäckström till Guldkornet skrev om hennes handledarskap:

»Jag kunde inte ha önskat mig en bättre handledare på ett av mina första jobb som underläkare! Lenas dörr står alltid öppen och hon tar sig tid för alla frågor jag som ny och vilsen underläkare har. Hon berömmer och förstärker mina styrkor och får mig att tro på mig själv. Hon utmanar mig och får mig att våga ta kliv framåt som jag inte vågat på egen hand. Hon är intresserad av mig som person utanför arbetet och delar med sig av sig själv och egna erfarenheter…«

Vinsten av Guldkornet berättigar vinnaren att vara med och tävla om Läkarförbundets handledarpris.