Fr v: Elisabeth Kihlström (landstingsråd), Lilian Carlsson, Tina Larsson, Christoffer Schmidt, Shah Saidi, Ulrika Järpe, Rakel Soto, Birgit Echeverri, Niklas Aldergård och Jessica Österberg. Foto: Jens Magnusson.

– Det känns verkligen fantastiskt kul, sa överläkare Niklas Aldergård när han tillsammans med sina kolleger tog emot priset i samband med landstingets chefskonferens.

– Vi har riktigt fina siffror i dag, arbetet har verkligen gjort skillnad och nyckeln är att vi är ett bra gäng, berättar han på landstingets webbplats. Det är verkligen en förmån att få jobba på hjärt- och akutmedicinkliniken. Ingenting sitter fast och viljan att utveckla är inbyggd, alla har idéer.

För 8 år sedan, när pacemakerverksamheten började sitt arbete, drabbades cirka 15 procent av patienterna av komplikationer vid pacemakerinläggningar. I dag drabbas mindre än 3 procent, vilket gör pacemakerverksamheten vid Centralsjukhuset i Karlstad (CSK) till en av Sveriges bästa.

Pacemakerverksamheten har skapat en sammanhållen vårdkedja som ger patienten en säker och effektiv vård.

– Det är så otroligt tillfredsställande att känna att vi gör ett jädrigt bra jobb mot patienten. Vi får så mycket fin respons från patienterna, inte minst i samband med operationer, säger Niklas Aldergård på webbplatsen.