Thomas Wallén, sjukhuschef i Borås, och Barbro Fridén, sjukhusdirektör i Göteborg, börjar på nya uppdrag i Förenade Arabemiraten.

Sjukhusdirektören för Södra Älvsborgs sjukhus, Thomas Wallén slutar på sjukhuset i Borås i slutet av augusti för att från 1 september börja som sjukhusdirektör (Hospital Director) på Sheikh Khalifa General Hospital i Ajman i Förenade arabemiraten. Det nya jobbet innebär övergripande chefsansvar för ledarskap, utveckling och budget men också ansvar för den kliniska verksamheten.

– Jag har haft ett fantastiskt jobb på Södra Älvsborgs sjukhus och det har inte varit ett lätt beslut. Men utmaningen att bygga något nytt och bistå med min kompetens är ett alltför lockande erbjudande, säger Thomas Wallén i ett pressmeddelande.

Barbro Fridén, sjukhusdirektören på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg lämnar sitt chefsjobb efter sommaren för ett nytt uppdrag i Förenade arabemiraten. Där kommer hon som vd att bygga upp en offentlig sjukhusgrupp med svensk kompetens, ledarskap och sjukvård, på uppdrag av det göteborgsbaserade företaget Global Health Partners.

– Utmaningen att få exportera svensk sjukvårdskunnande var alltför lockande för att jag skulle kunna tacka nej, säger Barbro Fridén i ett pressmeddelande.