– En tydlig signal på att Läkare i Världen gör skillnad, oavsett om det är i Aleppo, Lesbos eller Stockholm, sa Eliot Wieslander, generalsekreterare för Läkare i Världen, när hans organisation tog emot Katarina Taikon-priset. Foto: Pi Frisk

Den internationella hjälporganisationen Läkare i Världen får Katarina Taikon-priset, en utmärkelse som delas ut av Stockholms stad. Läkare i Världen belönas för sitt arbete med att ge vård och stöd till människor oavsett legal status, även i Sverige. Juryn hyllar organisationens insatser i Stockholm för att bland annat ta emot papperslösa, flyktingar, offer för människohandel och utsatta EU-medborgare.

– Detta är en tydlig signal om att Läkare i Världen gör skillnad, oavsett om det är i Aleppo, Lesbos eller Stockholm, sa Eliot Wieslander, generalsekreterare för Läkare i Världen, när hans organisation tog emot Katarina Taikon-priset i Stockholms stadshus. 

Katarina Taikon-priset instiftades för att varje år uppmärksamma och belöna människorättsförsvarare som arbetar för att stärka och skyddar de mänskliga rättigheterna i Stockholms stad.