Nushin Mirzaei (t v) valdes till Dr Optimo 2016, och Caroline Bertills blev Kärndoktorn 2016 efter omröstning bland AT-läkarna i Skaraborg.

Nu är det avgjort. Utmärkelsen Dr Optimo 2016 gick till Nushin Mirzaei, läkare inom kirurgiverksamheten vid Skaraborgs sjukhus Lidköping, medan Kärndoktorn 2016 blev Caroline Bertills, läkare vid medicinverksamheten, Skaraborgs sjukhus Skövde.

Utmärkelserna delas ut varje år till de läkare som visat extra intresse för AT-utbildningen, varit en god förebild för kandidaterna samt visat pedagogiska talanger och ärligt engagemang i den kliniska handledningen.

Det var AT-läkarna inom sjukvården i Skaraborgs län som röstade fram respektive pristagare. Beskedet meddelades fredagen den 18 november vid en middag där samtliga som nominerats till priserna deltog.