Handledaren Jorge Sotoca Fernandez håller i Guds hand. Foto: Emelie Bjonholm

Pristagaren är »en för många okänd stjärna i Mälarsjukhusets korridorer«, som värderar undervisning av yngre kollegor lika högt som den dagliga patientkontakten. 

»Som en ångvält stormar han in i ens annars ganska grå underläkarvardag och sätter kunskaper på prov, väcker intresse för forskning och uppmuntrar till utveckling i rollen som läkare«, heter det poetiskt i motiveringen till utmärkelsen. »Ständigt möts man av ’varför?’ i sin handläggning, vilket kräver att man som doktor har en tanke och en plan bakom allt man gör – ingen provtagning utan konsekvenstänkande… Handledning som denna gör det förvånansvärt enkelt att göra ett bra jobb. En läkare som Jorge borde alla få ha på sin klinik!«

Jorge Sotoca Fernandez belönas med vandringspriset Guds Hand, diplom, blommor och presentkort i nätbokhandeln Adlibris.