Bästa läkarchefen Hedvig von Schantz förhindrade splittring. Foto: Maria Wadman

Kollegerna valde henne som värdig kandidat till utmärkelsen därför att Hedvig von Schantz enligt dem har »…alla egenskaper som bidrar till att bli en riktigt bra chef«. Hon har »… klokhet, engagemang, lyhördhet, förmågan att se och förstå varje medarbetare i sina egenheter och behov, förmågan att entusiasmera för nya idéer och ständig förbättring« samt förmågan att förena roligt och seriöst, enligt läkarkollegernas motivering.

Holger Hövel, talesman för Läkargruppen på Barnkliniken Kristianstad/Hässleholm, Skånevård KRYH, skriver: »När omorganisationer och sammanslagningar hotade att ta kål på bra kliniksammanhållning och arbetsglädje och splittrade upp en verksamhet med tidigare mycket uppskattat aktivt och närvarande ledarskap gick [Hedvig von Schantz] i bräschen för oss läkare – men även för patienterna och hela kliniken – och samlade ihop det som riskerade bli spillror till en ny, stabil och delvis större enhet.«