Läkarna Martin Gedeck, och Annika Rusko Andersson fick AT-kryckan 2016. Foto: AT-läkarna.

Det var AT-läkarna på Kungälv sjukhus som nominerade och efter dold omröstning utsåg pristagarna.

Priset är ett pedagogiskt pris som instiftades år 2003 och delas ut till dels en läkare som under det gångna året utmärkt sig genom att på ett värdefullt sätt stötta och handleda AT-läkare i den kliniska vardagen på Kungälvs sjukhus, dels en läkare som verkat på samma sätt inom Kungälvs primärvård.

Martin Gedeck fick sin AT-krycka för »…sitt aldrig sinande engagemang, för varje patient och varje AT-läkare«, och Annika Rusko Andersson sin för »… sitt genuina intresse för sina patienter, en strävan att se människan bakom sjukdomen och en imponerande klinisk kompetens«.

AT-kryckan består av en unik guldkrycka, utformad speciellt av en smyckeskonstnär, att bära på rockslaget eller ha stående på skrivbordet. Dessutom förlänas pristagaren en middag för två på prominent krog.